Platte daken

Je dak beschermt je tegen alle weersomstandigheden, van sneeuw tot zon. Als de staat van je platte dak niet meer voldoende is, wil je hem natuurlijk vervangen of vernieuwen. De kosten van dit project hangen onder andere af van het soort dakbedekking dat je kiest. Je kan de keuze maken uit epdm of asfalt.

Nieuwbouw

Tegenwoordig is de keuze voor een plat dak echter aan een opmars bezig, zeker bij nieuwbouwwoningen. De tijden dat een plat dak voor een hellend dak moest onderdoen, zijn intussen wel voorbij: de technologische vooruitgang zorgt ervoor dat platte daken steeds duurzamer worden.

Renovatie

Moet de dakbedekking vernieuwd worden? Bij platte daken wordt een overzetdak vaak toegepast. De oude dakbedekking is een prima ondergrond voor de nieuwe beschermingslaag op te plaatsen. Optioneel kan je tussen beide lagen ook extra isolatie plaatsen.

EPDM

Epdm is een populaire soort van dakbedekking. Het is een soort die momenteel veel wordt gebruikt voor het opnieuw bedekken van een dak. Epdm is een afkorting voor de stoffen die hiervoor gebruikt worden, namelijk Ethyleen, Propyleen, Dieën en Monomeer. Het grootste voordeel van Epdm is dat het een enorm lange levensduur heeft, namelijk over de 50 jaar. 

Epdm heeft ook voor het milieu een flink aantal voordelen. Door de lange levensduur kunnen materialen langer mee waardoor er minder snel nieuwe aan te pas hoeven te komen. Het staat bekend als een duurzame en milieuvriendelijke dakbedekking. Dit komt omdat het recycleerbaar en makkelijk herbruikbaar is. Ook het folie is verantwoord voor het milieu.

Asfalt

Roofing is gemaakt van bitumen. Bitumen is aardolie waaraan polyester of glasvlies wordt toegevoegd. De aardolie geeft het de bekende zwarte kleur. Een kenmerk van roofing is dat het uiterst waterafstotend is en ideaal voor dakbedekking. Maar het belangrijkste kenmerk is dat het uitermate goed bestand is tegen vocht. Het kan voorkomen dat er wel eens plassen water op het dak
blijven liggen, dit kan het prima hebben.

Wanneer je je dak van buitenaf wil isoleren dan is dit heel goed te combineren met roofing. Het kan direct op de isolatielaag worden geplaatst door ons.

Benieuwd naar onze projecten?

Dakwerken Vercauteren

Voorthoek 31
9190 Stekene

Contactgegevens

Telefoon
0487 80 30 28
E-mail
info@dakwerkenvercauteren.be​​​​​​​